Blog

Lesgeven en coachen

Lesgeven en coachen

Wat doe ik nu?

- Lesgeven op Golf Wouwse Plantage
- Coachen bij de Nederlandse Golf Federatie
- Opleiding tot PGA Holland A-professional

Lees verder
Ook Marjet van der Graaff te zien op playlikeapro.nl

Ook Marjet van der Graaff te zien op playlikeapro.nl

Marjet van der Graaff is de derde pro die instructievideo’s gaat maken voor de website www.playlikeapro.nl. Het online videoplatform is in november gelanceerd met Kyra van Leeuwen en Inder van Weerelt als eerste golfprofessionals. Daar komt Van der Graaff nu bij. ’Marjet is een aanwinst voor Play Like a Pro’, vertellen de eigenaren van Play Like a Pro, Etienne Verhoeff en Bram Kersten trots. ’Ze heeft een mooie carrière als golfprofessional gehad op de Europese Tour en is nu druk bezig om PGA instructrice te worden.’

Lees verder

Nieuwe uitdagingen!

Afgelopen week ben ik begonnen met de opleiding tot teaching pro bij PGA Holland. Een hele omschakeling. Van veel trainen en spelen terug naar de schoolbanken en stage lopen.
Ik heb hiervoor gekozen omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik raakte het plezier in spelen en trainen kwijt. De motivatie werd minder en kon er niet meer 100% voor gaan. Ik ga me nu inzetten voor het meisjes en dames golf in Nederland. Coachen van de betere amateurs, opleiden van meiden en dames en het werven en behouden van de jeugd.

Lees verder

Topklassering in grotendeels verregend Unicredit German Ladies Open

Het UniCredit Duits Open had een 72-holes kampioenschap moeten zijn, maar het werd uiteindelijk een wedstrijd over 27 holes - plus een verlenging.

Marjet speelde de eerste ronde op de baan van Golfpark Gut Häusern in 69 slagen en daarna sloeg Pluvius toe.

Lees verder

Nog geen succes in Turkije

Helaas ook in Turkije bij het Turkish Airlines Ladies Open nog geen succes voor Marjet. Met ronden van 79 en 81 eindigde ze na 2 dagen op de 103e positie en miste ze de cut. Marjet kan zich nu volledig gaan concentreren op de voorbereiding voor het Deloitte Ladies Open in eigen land. Kom allen van 24-26 mei naar The International bij Amsterdam om Marjet live aan het werk te zien! Kaarten bestellen kan via www.deloitteladiesopen.nl

Lees verder

Voor niks naar Zuid Afrika

Veel regen en veel wind zorgden ervoor dat het Zuid Afrikaans wel érg kort duurde. Na achttien holes was de wedstrijd voorbij. het driedaagse toernooi van de Ladies European Tour werd alle dagen door zulk slecht weer in de wielen gereden, dat er met goed fatsoen niet over een toernooi kan worden gesproken toen het spel zondagmiddag definitief werd stilgelegd. De eerste dag was het weer al niet best, maar het bleek eigenlijk het enige moment van de week dat de dames enigszins fatsoenlijk de baan in konden.

Lees verder

50e plaats in Marokko

Met een totaalscore van 6 boven par is Marjet uiteindelijk op de 50e plaats geeindigd in de Lalla Meryem Cup in Agadir. Met weer 4 wedstrijdronden in de benen reist Marjet nu weer terug naar Frankrijk voor het volgende toernooi van de LET Access Series: het Dinard Ladies Open. Dit toernooi vind plaats van 5-7 april op de baan van Golf Dinard in Saint Briac sur Mer.

Lees verder

Lalla Meryem Cup dag 1

Inmiddels is voor Marjet het volgende toernooi op de LET alweer begonnen: de Lalla Meryem Cup in Agadir, Marokko. Na de eerste dag, die werd gespeeld onder lastige, winderige omstandigheden bezet Marjet de 52e plaats na een ronde van 74 (+3). Vrijdag start Marjet om 14.00 uur voor haar tweede ronde.

Lees verder

30e plaats in Nice

Na een derde ronde 81 eindigt Marjet op de 30e plaats in het Terre Blanche Ladies Open. Koffers pakken en via Nederland naar Marokko voor de volgende stop op de LET: de Lalla Meryem Cup in Agadir.

Lees verder

Kleine daling in het klassement

Ook op dag twee van het Terre Blanche Ladies Open in Nice een ronde 75 voor Marjet. Met een totaalscore van 150 na 2 dagen zakte ze in het klassement een paar plaatsen van de 17e naar de 24e plaats. Morgen de laatste ronde en dus nog een kans om met een goede ronde nog wat plekken te winnen!

Lees verder

Kortstondig koploper bij Terre Blanche Ladies Open

Vandaag ging in Nice het Terre Blanche Ladies Open van start. Om 09.06 begon Marjet aan haar eerste ronde van dit toernooi van de LET Access Series en na 9 holes ging ze met een score van -2 kortstondig aan de leiding. Helaas moest ze op de tweede negen een paar bogeys op de scorekaart noteren. Uiteindelijk bereikte Marjet na 75 slagen (+2) het clubhuis wat na dag 1 een gedeeld 17e plaats opleverde.

Lees verder

11e plaats in het teamklassement

Het is Marjet en Dewi-Claire op de laatste dag van het Mission Hills World Ladies Championship net niet gelukt om een plek in de top 10 van het teamevenement te bemachtigen. Een ronde 73 van Marjet opgeteld bij de laatste ronde 70 van Dewi resulteerde uiteindelijk in een 11e plek.

Lees verder

Veel betere 3e ronde in China

In golf is de ene dag de andere niet. Een ronde 72 voor Marjet in China, opgeteld bij de goede ronde 68 (-4) van Dewi-Claire Schreefel brengt de Nederlandse dames tot een 14e plek in het teamklassement. Met een goede laatste ronde morgen behoort een top 10 plek in het eindklassement zeker nog tot de mogelijkheden.

Lees verder

Moeilijke dag in China

De tweede dag van het Mission Hills World Ladies Championship heeft niet gebracht wat Marjet ervan gehoopt had. Een ronde 81 wierp haar terug in het klassement en betekent dat ze in het weekend niet meer in actie komt in het individuele toernooi. Vanwege het teamevenement mag ze echter wel nog twee dagen spelen wat goed is om te werken aan het nog ontbrekende spelritme.

Lees verder

Eerste ronde Mission Hills World Ladies Championship

Inmiddels zit de eerste officiele ronde van 2013 erop voor Marjet. De echte vorm ontbreekt nog, maar met een openingsronde van 74 (+2) zit ze nog volop in het toernooi en is ze dan ook niet ontevreden.

Lees verder

Seizoen 2013 van start!

Deze week begint voor Marjet het golfseizoen 2013 met het Mission Hills Ladies Ladies Championship in China! Scores zijn onder andere te volgen via deze website, het twitteraccount van Marjet @marjetvdgraaff ,het twitteraccount van Dutch Golf Management @DGMGolfteam of uiteraard de website van de Ladies European Tour www.ladieseuropeantour.com

Lees verder

Facebook Atleten Pagina

Volg me vanaf nu ook op mijn Facebook Atleten Pagina!!!!!

Ik zal hier na de ronde een klein verslag van de dag geven en vele andere dingen die ik zoal meemaak op toernooien en trainingen.

Lees verder

De laatste loodjes van 2012

Het seizoen zit er alweer bijna op. Met nog een toernooi op de kalender voor mij is het einde van mijn vijfde seizoen als professional in zich. Op dit moment sta ik 57e op de order of merit van de Ladies European Tour. Dit is ruim voldoende om automatisch mijn kaart voor 2013 te krijgen. De top 80 geeft recht op een Tourkaart voor het nieuwe seizoen.

Lees verder

Prague Golf Masters

Top 10!

De goede vorm zette deze week door in Praag tijdens het Prague Golf Masters. Met scores van -2, +1 en -4 eindig ik op een gedeeld 7e plaats in Praag.

Lees verder

Swiss Ladies Open

Beste finish op de LET

Uitgerekend op het grootste toernooi voor mij dit jaar speel ik mijn beste spel tot nu toe. Ik eindig op een gedeeld 4e plaats.

Lees verder

Slowakije

Weer een week voorbij!

Afgelopen week heb ik gespeeld op een golfbaan in Slowakije. Altijd een lastige baan tussen de skislopes.

Lees verder

Deloitte ladies Open Broekpolder

Het Ladies Open in Nederland zit er weer op. Een erg mooi toernooi op mijn eigen baan.

Lees verder

Broekpolder bedankt!

Ik wil de leden van Golfclub Broekpolder hartelijk danken voor de sponsoring!

Mede door dit geld kan ik de komende 4 toernooien met een Tourcaddy spelen. Hopelijk kan mijn caddy me helpen goede resultaten neer te zetten komende weken.

Groetjes Marjet

Lees verder

Broekpolder

Komende 3 dagen speel ik op Broekpolder het Deloitte Ladies Open op mijn eigen Homecourse!

Lees verder

Marokko

De eerste wedstrijd op de LET (Ladies European Tour) is alweer voorbij. Deze werd gespeeld in Marokko, in Agadir.

Lees verder

Tourkaart!!!

Ik heb mijn volle tourkaart voor de Ladies European Tour weer!! Afgelopen week was de qualifing school voor de Europese Tour op La Manga Golf in Spanje.

Lees verder

Helaas

Het is me helaas niet gelukt om via de LET Access Tour mijn Europese Tourkaart te winnen. Ik moest afgelopen week beter spelen dan Marieke Nivard.

Lees verder

De laatste loodjes

Op dit moment ben ik volop aan het spelen op de LETTAS. Dit is een soort Challangetour voor dames. Het is een onderdeel van de Europese Damestour, maar dan een niveau lager.

Lees verder

Afgelopen 5 weken

Afgelopen 5 weken heb ik toernooien gespeeld. Hieronder is per toernooi een kort verslagje te lezen.

Lees verder

Swiss Ladies Open

Afgelopen week heb ik in Zwitserland het Swiss Ladies Open gespeeld op golfbaan Gerre Losone.
Een erg mooie baan tussen de bergen in Zwitserland. Helaas regent het daar ieder jaar weer en dus ook dit jaar.

Lees verder

Deloitte Dutch Ladies Open

Afgelopen week was het dan zover, het toernooi van de LET in Nederland en wel op mijn Homecourse Broekpolder. Broekpolder lag er mooi bij, strakke fairways en snelle greens. Het enige nadeel.... keihard!!! Maar met al die droogte in Nederland is daar weinig aan te doen.

Lees verder

Slowakije Ladies Open

Het toernooi in Slowakije was voor mij het vierde toernooi op rij. De toernooien daarvoor sloeg ik allemaal wel goede ballen, maar deze week was het niet meer zo goed. Mijn swing liet het een beetje afweten. Ik sloeg de ballen weer wat naar links en ook mijn vertrouwde fade vanaf de tee liep niet helemaal soepel.

Lees verder

Ladies German Open

Afgelopen week heb ik weer gespeeld, namelijk in Duitsland. Een erg mooi en goed georganiseerd toernooi waar veel publiek op af komt.

Het toernooi vond plaats op Golfpark Gut Hausern in de buurt van Munchen.

Lees verder

ISPS Handa Portugal Ladies Open

Afgelopen week heb ik in Portugal gespeeld, namelijk op Campo Real Golf in Lissabon. Een mooie baan in de heuvels bij Lissabon. Dat betekende veel de berg op en af lopen en dat in bijna 35 graden. Maar gelukkig kan ik daar goed tegen en heb ik liever zon dan regen.

Lees verder

Turkish Airlines Ladies Open

Afgelopen week heb ik gespeeld in Turkije. Het was voor mij het tweede toernooi van het seizoen. Na hard getraind te hebben in Nederland met Eric der Kinderen en een goede baanles van Tom O’Mahoney was ik er klaar voor. Ik speelde op Golf National in Belek. Een erg mooie baan, maar lastig.

Lees verder

Terre Blanche Nice

Afgelopen dagen heb ik mijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. Deze wedstrijd telt niet mee voor de Europese Tour. Het is een soort kleinere tour voor dames. Voor mij een ideaal toernooi als voorbereiding op het seizoen

Lees verder