Mijn Blog

Afgelopen 5 weken

Afgelopen 5 weken heb ik toernooien gespeeld. Hieronder is per toernooi een kort verslagje te lezen.
 
Nationaal Open Houtrak:
Mijn toernooireeks begon met het Nationaal Open op Houtrak. Dit toernooi speelde ik om na weken van rust en training in de zomer weer wedstrijdritme op te doen.
Het was wel te merken dat ik het ritme nog niet helemaal goed te pakken had. Maar gelukkig was mijn coach Tom O’Mahoney die week in de buurt. Met wat correcties in de swing die week was het een goede week geweest om weer in het ritme te komen. Ik word vierde dat toernooi.
 
LET Access Tour Buckinghamshire (Engeland):
De LET Access Tour is een wat kleinere tour voor dames wat de Europese Dames Tour organiseert. Een soort Challange Tour voor de Dames. Op deze wedstrijden is niet veel prijzengeld te winnen. Maar ik vind het fijn om zoveel mogelijk toernooien te spelen. Hierdoor word mijn ritme en spel vanzelf beter. Met een score van +5 over 3 ronde eindigde ik daar op de 10e plaats.
 
LET Wenen:
Dit is een toernooi van de Ladies European Tour en telde dus mee voor mijn ranking.
Ik stond lang op de reservelijst voor Wenen, maar op het laatste moment mocht ik toch nog meedoen. Ik begon het toernooi slecht met een ronde van +4. Ik wist dat ik de tweede dag een lage score moest neerzetten om de cut te halen. Met een ronde van -3 kwam ik goed terug. Net de cut gehaald gelukkig. De laatste dag kon ik helaas niet weer een lage score neerzetten. Uiteindelijk ben ik geëindigd met een totaal van +3 op de 43e plaats.
 
LET Praag:
Dit is ook een wedstrijd van de Ladies European Tour. Voor de eerste keer een toernooi in Tsjechië. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar het was echt een super week. We zaten dichtbij de stad Praag. Een erg mooie stad waar we bijna iedere dag wel zijn geweest om te eten of om even rond te kijken. De golfbaan was in erg goede conditie. Het toernooi was echt super georganiseerd. Met een totaal van -3 eindig ik op een 29e plaats.
 
Let Spanje op La Quinta Golf Marbella:
Dit is ook een wedstrijd van de Europese Tour. Een warm weekje met veel zon en een baan met veel heuvels en gemaakt voor buggy’s. Niet echt waar je op zit te wachten als je al 4 toernooien in de benen hebt zitten. Maar gelukkig kwamen mijn ouders deze week. Mijn moeder heeft goed mijn tasje de bergen door gereden, zodat ik energie kon besparen. Dat was echt super fijn. Het was een vrij groot toernooi en dus ook 4 rondjes. Met een totaal van +4 werd ik 27e. Een prima resultaat die week.
 
Op dit moment ben ik in Frankrijk (Dinard) voor een LET Accestour. Die weken erna speel ik nog 2 Europese Tour wedstrijden in Frankrijk en Italië die meetellen voor mijn ranking. 
 
Het doel op dit moment is een volle kaart terug halen voor de Europese Tour. Op dit moment sta ik nog buiten die top 80, maar door het halen van de cut afgelopen weken kom ik steeds dichter bij dit doel. 

Deel dit bericht: