Mijn Blog

Deloitte Dutch Ladies Open

Afgelopen week was het dan zover, het toernooi van de LET in Nederland en wel op mijn Homecourse Broekpolder. Broekpolder lag er mooi bij, strakke fairways en snelle greens. Het enige nadeel.... keihard!!! Maar met al die droogte in Nederland is daar weinig aan te doen.

De baan speelde heel anders dan dat ik gewend was. Het was meer linksgolf. Bal ver voor de green aanspelen en erop laten rollen. Toch blijft dat lastig. De bal stuitert vaker links of rechts dan gewoon rechtdoor. De ballen dichtbij de vlag slaan was een moeilijke opgave. 

De eerste 2 dagen stond er veel wind. Met een score van +4 en +3 haalde ik maar net de cut. Ik sloeg de ballen wel weer goed, maar net wat pech hier en daar en slecht korte spel resulteerde in vrij hoge scores. Als je net de cut haalt betekent het dat je de volgende dag als een van de eerste de baan weer in mag. Dus zondag ochtend om 8.01 mocht ik afslaan voor mijn laatste ronde en wel gezellig met Kyra van Leeuwen. Een Nederlands onderonsje. Ik speelde erg goed op zondag. Maakte bijna geen fouten, maar maakte helaas geen putts. Een bogeyloze ronde met een score van -2. Dat was goed om flink wat plaatsen te stijgen in het klassement en uiteindelijk op de 26e plaats te eindigen voor het toernooi.

Achteraf ben ik tevreden met mijn spel, maar er had nog veel meer ingezeten. Hopelijk komt dat eruit bij het volgende toernooi. Deze week heb ik een weekje vrij, maar de week erna speel ik naar Zwitserland!

Ik wil iedereen bedanken voor alle support in de baan afgelopen weekend! Het was leuk om te zien dat er zoveel mensen kwamen kijken en me aanmoedigen.

Groetjes Marjet

Deel dit bericht: